10 najboljih filmova sa Marvel-ovim superherojima – Ananas Magazin `
Pop kultura 10 najboljih filmova sa Marvel-ovim superherojima

10 najboljih filmova sa Marvel-ovim superherojima

Iako svake godine izađe više superhero filmova nego epizoda pojedinih serija, bioskopi su uvek puni i uvek ih rado gledamo. Evo naše liste najboljih Marvel-ovih filmova, koje definitivno treba da pogledate kod kuće, ukoliko ste ih propustili u bioskopu:

10. Thor Ragnarok

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika
Reditelj: Taika Waititi
Godina: 2017.
Uloge: Chris HemsworthTom HiddlestonCate Blanchett
Ocena na IMDB-u: 8.0

Opis: Thor saznaje za nadolazeću opasnost, Ragnarok, i pokušaće da je spreči. Ali u toku svega, iz izgnanstva se vraća njegova sestra Hella koja želi Asgard za sebe i izgleda da niko može da je zaustavi. Pred Thorom je težak i dugačak put, na kom će morati da pokaže zašto je on bog groma i da je dostojan presta Asgarda. Najverovatnije najbolji film o Thoru, koji najbolje oslikava njega ali i neke interesantne delove svemira.


9. Logan

Žanr: akcija, drama, naučna fantastika
Reditelj: James Mangold
Godina: 2017.
Uloge: Hugh JackmanPatrick StewartDafne Keen
Ocena na IMDB-u: 8.1

Opis: Film nas vodi u blisku budućnost. Već 25 godina nije se rodio novi mutant i oni polako nestaju sa lica zemlje. Među preostalima je Logan i profesor X. Ali javlja se nova nada. Ovo je netipičan X-Men film, ne sadrži puno akcije ali zato ima odličnu priču i poruku. 


8. Doctor Strange

Žanr: akcija, avanturafantazija
Reditelj: Scott Derrickson
Godina: 2016.
Uloge: Benedict CumberbatchChiwetel EjioforRachel McAdams
Ocena na IMDB-u: 7.5

Opis: Neurohirurg koji se pokazao kao najbolji u svojoj oblasti, ikada, doživljava automobilsku nesreću. U njoj teško povređuje ruke i nikada više neće moći da operiše. U potrazi za lekom on čuje neverovatnu priču i skeptičan odlazi za Indiju, ni ne sluteći koliko će mu ovaj put promeniti život. Odličan film prožet humorom i sjajnom harizmom Benedicta Cumberbatcha


7. X-Men: First Class

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika 
Reditelj: Matthew Vaughn
Godina: 2011.
Uloge: James McAvoyMichael FassbenderJennifer Lawrence
Ocena na IMDB-u: 7.8

Opis: U pozadini kubanske krize 1962. godine, desile su se neke podjednako bitne stvari po svet. Pratimo mladog Magneta i Profesora X-a, i saznajemo više o njihovom prijateljstvu i stavovima i pogledu na svet. Verovatno najbolji film ovog serijala, što nije teško zamisliti sa zvezdama kao što su McAvoy, Fassbender i Lawrence.


6. Ant-Man

Žanr: akcijaavanturakomedija
Reditelj: Peyton Reed
Godina: 2015.
Uloge: Paul RuddMichael DouglasCorey Stoll
Ocena na IMDB-u: 7.3

Opis: Mladi inženjer Scott Lang (Paul Rudd) upravo je izašao iz zatvora i ima problema da zadrži posao. Bio je u zatvoru zato što je pokušao da ispravi nepravdu i da vrati ljudima njihov novac, zbog čega mu brane da viđa svoju ćerku. Iako se odrekao kriminala, ostaje bez izbora i pristaje da upadne u kuću naučnika Hanka Prima. Tačno, ovaj film ima formu novih filmova o superherojima, ali on daje šmek heist filmova svojom režijom i kretnjom radnje.


5. Iron Man

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika
Reditelj: Jon Favreau
Godina: 2015.
Uloge: Robert Downey Jr.Gwyneth PaltrowTerrence Howard
Ocena na IMDB-u: 7.9

Opis: Nakon što biva otet, milioner i inženjer Toni Stark, zadobija tešku ranu. Jedini način da preživi je da uvek ima mali reaktor na grudima koji će se postarati da šrapneli ne dođu do njegovog srca. Da bi pobegao od otmičara on pravi borbeno odelo i postaje Iron Man. Prvi Iron Man film je definitivno ponovo potpalio filmske ljubitelje za filmove o superherojima. Pomoglo je dosta što se Robert Downey Jr. snašao u ovoj ulozi kao riba u vodi.


4. The Avengers

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika
Reditelj: Joss Whedon
Godina: 2008.
Uloge: Robert Downey Jr.Chris EvansScarlett Johansson
Ocena na IMDB-u: 8.1

Opis: Thorov brat Loki dolazi u posed Tesseractai planira sa njim da pokori Zemlju, a zatim i Univerzum. Jedino tim zemaljskih najvećih heroja može da ga zaustavi. Svi omiljeni heroji na jednom mestu, sa sjajnom hemijom između likova i fantastičnim humorom. Definitivno film koji ne treba propustiti!


3. Black Panther

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika
Reditelj: Ryan Coogler
Godina: 2018.
Uloge: Chadwick BosemanMichael B. JordanLupita Nyong’o
Ocena na IMDB-u: 7.8

Opis: Mladi kralj T’Challa ujedno i Black Panther, seda na presto Wakande, male zemlje u Africi koja krije od ostatka sveta svoju tehnološu superiornost. On mora da se dokaže kao sposoban borac i vladar. Pokušaće da ispravi sve greške svog oca, ali tokom njih saznaje stvari koje mogu dovesti do propasti kraljevstva. Jako maštovit film sa prelepim efektima i ispraćen raznovrsnom ali uvek prikladnom muzikom.


2. Guardians of the Galaxy

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika
Reditelj: James Gunn
Godina: 2014.
Uloge: Chris PrattVin DieselBradley Cooper
Ocena na IMDB-u: 8.1

Opis: Kao mlad Peter Quill, bolje poznat kao Star Lord, biva otet sa zemlje i ceo svoj život provodi u svemiru, gde odrasta okružen svemirskim piratima, što i sam postaje. On će se udrižiti sa par neočekivanih saradnika, kako bi zaustavili Ronana i zaštitili galaksiju. Film koji ima sve stare muzičke hitove, jer je to sva muzika koju naš heroj ima na kaseti. Jako duhovit film i neočekivan, i definitivno nešto što treba pogledati, pogotovo jer nije povezan ni sa jednim filmom pre njega.


1. Deadpool

Žanr: akcija, avantura, komedija
Reditelj: Tim Miller
Godina: 2016.
Uloge: Ryan ReynoldsMorena BaccarinT.J. Miller
Ocena na IMDB-u: 8.0

Opis: Duhoviti plaćeni ubica saznaje da boluje od raka. On ostavlja sve iza sebe i bez mnogo nade prihvata eksperimentalnu proceduru koja ga može izlečiti. Usled terapije, dobija supermoći ali je zato ceo prekrivren ožiljcima. Shvata da ne može takav da se vrati kod svoje devojke, zbog čega će krenuti u potragu za jedinim čovekom koji ga može izlečiti… Prethodni filmovi na našoj listi su takođe bili duhoviti, ali Deadpool je nešto drugo. Preporuka za film je i što je ovo čedo Ryana Reynoldsa kojim je, kao veliki fan, želeo da se iskupi svima za svoje prethodne uloge kao superheroj (Green Lantern i Deadpool), i u čemu je definitivno uspeo.


Koji film o Marvelovom superheroju vi najviše volite i zbog čega? 

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: