Plesna predstava „PinokiYo“ u Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
KULTURA Plesna predstava „PinokiYo“ u Narodnom pozorištu

Plesna predstava „PinokiYo“ u Narodnom pozorištu

Continuum Dance Theatre i plesni klub Swing izvešće 15. aprila u Narodnom pozorištu, od 20 časova, plesnu predstavu PinokiYo.

Predstava je rađena po tekstu Stefana Mitića, autora knjiga Uhvatile me lutke i Akiko, a režirao je Đorđe Mihajlović, izvršni producent Continuum plesnog teatra i sportski direktor kluba Swing.

Plesna predstava je forma koja je bazirana na izvođenju koreografije na pozorišnoj sceni, gde izvođači pokretom pričaju priču. Predstava PinokiYo je društveno angažovana i smeštena je u sadašnjost, a namenjena je i deci i odraslima.

Prikazujemo problematiku modernog deteta i stavljamo ga u okruženje koje vrši negativan uticaj. PinokiYo će na kraju prikazati prave vrednosti i rešiti sve svoje nedoumice. U ovoj predstavi će odrasli naučiti o deci, a i deca o odraslima – navodi reditelj Đorđe Mihajlović.

Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta, kao i u klubovima Continuum i Swing.


Continuum Dance Theatre je do sada već izvodio predstave Put oko sveta, Petar Pan, plesne komedije Kol’ko Konj 4 Noge Ima? i Deda je pao, kao i franšizu Big time, koju izvode dva puta godišnje. Ovo je jedina organizacija u Nišu koja samostalno radi na ovakvim projektima. Ovaj klub je do sada postigao veliki broj uspeha, poput ulaska u finale emisija Ja imam talenat i Više od Igre a uvršten je u Top 10 grupa na Svetskom prvenstvu u Kopenhagenu 2013. godine. U poslednjih pet godina osvojili su više od 20 titula državnih prvaka.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: