Novogodišnji koncert „Put oko sveta sa Vilenjacima“ u Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
KULTURA Novogodišnji koncert „Put oko sveta sa Vilenjacima“ u Narodnom pozorištu

Novogodišnji koncert „Put oko sveta sa Vilenjacima“ u Narodnom pozorištu

PozitivNI šestu godinu za redom organizuju tradicionalni novogodišnji koncert u okviru kampanje Niš u srcu kompanije IDEA. Koncert je humanitarnog karaktera i nosi naziv Put oko sveta sa Vilenjacima, a biće održan 21. decembra u Narodnom pozorištu, sa početkom u 19 sati.

Dečiji hor Vilenjaci nastao je 2007. godine, ovom prilikom će proslaviti svoj deseti rođendan. Najmlađe Nišlije pevaće na 11 svetskih jezika, a program će upotpuniti profesionalni glumci, muzičari i plesači.Iza sebe imaju preko 50 koncerata. Za ovih deset godina kroz hor je prošlo preko stotine dece. Preko 50 članova ovog hora nastavilo je svoje muzičko obrazovanje od osnovnog do visokog. Horom rukovodi diplomirani muzikolog Milena Milovanović.

Osim novogodišnjeg koncerta u okviru kampanje Niš u srcu kompanije IDEA, od 2012. godine do danas svake godine IDEA organizuje i Mesec beba u avgustu i akciju Đaci prvaci. Pored tradicionalnih događaja IDEA je nagradila i podržala mnogobrojne kulturne manifestacije, ali i pojedince i mlade naučnike i talente našeg grada.

Tradicionalni Novogodišnji koncert je humanitarnog karaktera i sav prihod namenjen je Dečijem kulturnom centru iz Niša. Karte po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: