Izložba crteža Dunje Ćirić u kafe galeriji Paris Art – Ananas Magazin `
KULTURA Izložba crteža Dunje Ćirić u kafe galeriji Paris Art

Izložba crteža Dunje Ćirić u kafe galeriji Paris Art

Mlada niška umetnica Dunja Ćirić predstaviće svoje crteže u okviru izložbe ŠpaklaLica, koja će biti otvorena 29. aprila u kafe galeriji Paris Art, u 20 časova.

Izložbu crteža Dunje Ćirić otvoriće glumac Stefan M. Mladenović, autor višestruko nagrađivanog kratkog igranog filma Quiero decirte, a u muzičkom delu nastupiće Bratislav Prolović.

Niška publika će ovom prilikom moći da vidi, i kupi, crteže koje je Dunja Ćirić i objedinila u izložbu simboličnog naziva ŠpaklaLica, sa idejom prikazivanja emocija kroz portrete. Kako sama umetnica objašnjava, špakla se u umetnosti koristi za izradu „fasade“ i nanošenje boja u slojevima, a u ovom konceptu je uzeta kao ogledalo fasadnih ljudskih emocija.

ŠpaklaLica serijal govori o zidanju i građenju osobina koje se, kroz iskustvo, dalje farbaju. Ideja koncepta proističe iz ulično-poznatog epiteta „biti namazan“ koji za značenje uzima čoveka čije namere i ciljevi nisu baš najjasniji onome ko tu „namazanost“ uočava. Postavlja se pitanje da li su ljudske namere i ciljevi jasni, da li zavise od ljudi kojima se okružujemo i… Da li traženje istih ljude čini „namazanima“ ili je sve to namazano urođeno? – navodi slikarka Dunja Ćirić.

Izložba će trajati do 6. maja, a ulaz je besplatan.


Dunja Ćirić (Niš, 1990) je diplomirala i masterirala na Fakultetu umetnosti u Nišu, odsek slikarstvo, i njen master rad Hranjenje uma (100×100 cm ulje na platnu) proglašen je za najbolji master rad te godine. Trenutno radi kao saradnik na odseku likovnih umetnosti u Umetničkoj školi u Nišu. Do sada je osvojila brojne nagrade iz oblasti vizualnog stvaralaštva i učestvovala je na raznim umetničkim kolonijama širom Evrope.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: