Četvrti Forum mladih naučnika u Nišu – Ananas Magazin `
KULTURA Četvrti Forum mladih naučnika u Nišu

Četvrti Forum mladih naučnika u Nišu

Prva tehnička škola Milutin Milanković u saradnji sa humanitarnom organizacijom Nađi Raula i Ambasadom Meksika u Srbiji 16. marta, u velikoj sali niškog Univerziteta, organizuje četvrti po redu Forum mladih naučnika, čije je slogan ove godine Pridruži se.

Konferencija ima za cilj promociju mladih talenata, budućih mladih naučnika, ali i ukazivanje na programe putem kojih mogu da odu u Meksiko, da se dodatno edukuju. Ulaz je slobodan, a pored panelista, Forumu će prisustvovati i mladi talenti, naučnici, prestavnici obrazovanih institucija, Ambasade Meksika i predstavnici Grada.

Svake godine određena država predstavlja svoj obrazovni sistem i vrlo je zanimljivo da uporedimo obrazovne sisteme drugih država, da vidimo kako se možemo popraviti. Ove godine zemlja domaćin foruma je Meksiko. Oni su bili oduševljeni idejom i rado su prihvatili da budu domaćini. Za sve prisutne u okviru svečanog otvaranja smo pripremili i raznovrstan program, naravno, program se vezuje za Meksiko – ističe je Slavica Jukić, direktorka PTŠ Milutin Milanković.

Prisutni će imati prilike da vide i promo film koji nosi naziv Oni dolaze, u kome će se predstaviti tri najbolja mlada talenta iz Srbije i tri najbolja talenta iz Meksika, kao i najbolji mladi talenti iz 2017. godine.

Forum će svečano otvoriti Ambasador Meksika u Srbiji Marko Antonio Gardija Blanko, a ovom prilikom goviriće i Gabrijela Grujič, pomoćnica Ministra za dualna obrazovanja. Prisutnima će se obratiti i Đorđe Ogrizović, najbolji mladi naučnik sveta i ovogodišnji dobitnik Svetosavske Nagrade ministra prosvete. Prvi panel nosi naziv U korak sa inovacijama 21. veka. Kako postići nivo Meksika? Na štandu ispred sale biće postavljen promo materijal države Meksika, kako bi prisutni mogli da se upoznaju sa kulturom ove države.

Ideja o održavanju foruma potekla je od Jovana Milića, bivšeg učenika Prve tehničke škole Milutin Milanković u Nišu. Države domaćini foruma do sada su bile Indija, Nemačka i Izrael.

Pre Foruma, 15. marta, biće održan Sajam tehnike i informatike u holu Prve tehničke škole Milutin Milanković.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: