Brodvejski mjuzikl „Spamalot“ u Domu Vojske – Ananas Magazin `
KULTURA Brodvejski mjuzikl „Spamalot“ u Domu Vojske

Brodvejski mjuzikl „Spamalot“ u Domu Vojske

Čuvena mjuzikl komedija Monty Python’s Spamalot, beogradske produkcije, u režiji Radoslava Milenkovića, biće izvedena 13. oktobra u Domu Vojske, u Nišu, sa početkom u 20 sati.

Ovaj mjuzikl je baziran na knjizi Erika Ajdla, originalnog člana grupe Monti Pajton, po kojoj je snimljen i film Monti Pajton i Sveti Gral  (Monty Python’s and the Holy Grail). Spamalot je jedan od najpopularnijih mjuzikala do sada odigranih na Brodveju. Originalna brodvejska produkcija rađena je još 2005. godine i osvojila je tri Tony nagrade – za najbolji mjuziklu, ulogu Dame iz Jezera i najbolju režiju mjuzikla.

Uloge u mjuziklu Spamalot, u beogradskoj produkciji tumače: Nikola Kojo, Gordan Kičić, Aleksandar Srećković, Dejan Lutkić, Srđan Timarov, Miroljub Turajlija, Ivan Marković i Jelena Jovičić.

Spamalot govori o legendarnoj potrazi kralja Artura za Svetim Gralom. Kralj Artur je prikazan kao veseo i luckast vladar, kome u potrazi pomažu njegov verni sluga Petsi i vitezovi okruglog stola, koji će na putovanju proživeti brojne urnebesne doživljaje.

Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom pajtonovskom maniru izvrće realnost na komičan i sarkastičan način tako da svako ko odgleda Spamalot garantovano neće ostati ravnodušan – navodi se na zvaničnom sajtu ovog mjuzikla, u beogradskoj produkciji.

Karte se prodaju na blagajni Doma Vojske, po ceni od 2.000 dinara za sedišta od 2. do 6. reda, odnosno 1.700 dinara za mesta od 7. do 11. reda. Ulaznica za mesto u drugom parteru košta 1.500, a za balkon 1.300 dinara.

Podsetimo, mjuzikl Spamalot je prvi put izveden u našem gradu 25. juna prošle godine, dok je sedam meseci ranije imao premijeru u Beogradu.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: